Menü
Menu
0

Oakley napszemüveg története

Az Oakley története 1975-ben kezdődött Dél-Kaliforniában. Jim Jannard motocross versenyző feltalált egy új szintetikus anyagot (UNOBTANIUM) ami vízzel érintkezve jobban tapadt, mint szárazon. Motocross markolatnak készítette. Hatalmas baráti körének köszönhetően egyre többen megismerték/használták ezt az anyagot. 1970-es évek végére gondoljunk, amikor 2 ütemű cross motorok, dobfékkel, egyszerű futó művekkel voltak ellátva. Minden újításnak örültek a motorosok, bringások!
oakley logo
Jim mindig törekedett a tökéletesre. BMX-es és motocrossz versenyzők kérték, hogy tervezzen egy tuti napvédő és egyben zárt gumipántos napszemüveget amihez használja fel az UNOBTANIUM-ot. Ez az anyag puha és jól tapad így a zárt szemüveget kényelmesen illeszti az archoz. 1980-ban elkészült az addigi idők legkényelmesebb gumipántos napszemüvege. Neve OAKLEY O FRAME. Az Oakley név a megboldogult kutyája neve volt. Itt alkalmazta először a lapított O betűt.
oakley21984-re elkészült első kimondottan kerékpáros napszemüvege EYESHADE néven. Ezt a szemüveget honfitársa Kaliforniai Greg LeMond a (Junior Wordl Road Race bajnok) kérte Jim Jannardtól! Greg ebben a szemüvegben 3x nyert Tour de France bajnokságot 1986,1989,1990! Itt már olyan merész színeket használtak amire a sportolók kivoltak „éhezve” Az Oakley napszemüvegek lencséire Iridium bevonatot vittek fel. Ez az eljárás vákuumban történik ahol a zsírtalanított lencsére Iridium fém gőzt visznek fel. Drága de megtérülő beruházás volt ez 1980-as években. Ma is ezt a technológiát alkalmazzák. 2014-ben egy ilyen vákuumgőzölő gép ára 3.000.000 dollár! Az alábbi reklám fotó bemutatja az 1980-1990 évek között készült Oakley napszemüveg típusokat. Az EYESHADE-t 2015-ben az Oakley a 40. évfordulóján újra legyártotta. Volt szerencsém felpróbálni, vicces volt a mai trend szerint! Ma is (2016) rendelhető 200 dollár körüli áron.

Oakley napszemüvegek teljes választéka.

oakley3

Technológia

  • Keretek
    Az Oakley napszemüveg keretek könnyűek, rugalmasak, funkcionálisak és tökéletesek. EXTRÉM formáik lenyűgözték a sportolókat és rövid idő alatt piacvezetővé váltak.

    Minden előállított OAKLEY keret olyan speciális anyagokat, és egyedi gyártási technológiát alkalmaz, ami a kényelmi szempontok, a maximális látótér biztosítása és a szem tökéletes védelmének figyelembevételével készül. Oakley keret anyagok: UNOBTANIUM, O MATTER, WIRE, TITANIUM, X METAL, MAGNESIUM, O-LUMINIUM. Az Oakley napszemüveg keretek a könnyűek, rugalmasak, formájuk egyedi, funkcionális és tökéletes.

  • Lencsék
    Az OAKLEY napszemüveg lencséihez többnyire az ultrakönnyű PLUTONITE anyagot használják. Ez az anyag törhetetlen és tökéletesen véd a szemre káros UV 0-400nm fénysugarak ellen.. Az OAKLEY napszemüveg lencse torzításmentes, tökéletes perifériális látást biztosít. Tulajdonságai meghaladják az ANSI (American National Standard Institute) Z87.1 ipari szabványt, mely a nem orvosi előírásra készült napszemüvegekre vonatkozó követelményeket foglalja magába. Az ANSI szabvány nyolc tesztből áll. A mai napig nincs olyan napszemüveg az OAKLEY kivételével, mely ennek a nyolc tesztnek, egyszerre maximálisan megfelelne.

A legtöbbet alkalmazott Oakley napszemüveg lencsék :
oakley4     Az OAKLEY szemüvegek alkotói a maximális védelmet és komfortérzetet szem előtt tartva alkották meg a kereskedelmi forgalomba kerülő szemüvegmodelleket. Minden gyártási folyamat és anyag-előállítás az OAKLEY laboratóriumában készül, rengeteg számítás és tesztelés elvégzése után. Jim nem engedett a minőségből ez a hozzáállása vitte a csúcsra. Több, mint 400 szabadalmuk van bejegyezve a világon! Az Innováció folyamatos, a termékeik után rajongók, minden országban megtalálhatóak.
     A Kaliforniai központban létrehozott design és gyártás összhangjának erejével, a jövő látnokai megszállottként dolgoznak a problémák beazonosításán, a megoldások megtalálásán, majd azok művészetbe csomagolásán. A tökéletességre való törekvésüket inspirálja, amikor egy sportoló Oakley terméket visel egy versenyen. Nem azért, mert fizettek neki érte, hanem azért, mert „kifizetődő“ azt viselnie.
Bár fő profiljuk a szemüveg, valamint a napszemüveggyártás, mégis találhatunk náluk női, férfi ruházatot, cipőket, kiegészítőket, de akár a táskánk is lehet Oakley márkájú. Minden termékük fő ismertetője a csúcsminőség.
     Bármelyik termékük jellemvonása a tudomány és művészet ötvözése, hiszen nemcsak az a fontos számukra, hogy minőségi terméket készítsenek, hanem az is, hogy az stílusos legyen. Ennek köszönhetően mára mérvadó név lett a divat világában.

Oakley napszemüvegek teljes választéka.